יום חמישי, 3 בינואר 2013



4. הנדסת אנוש: מהו הצורך החשוב ביותר בתכנון המטבח?


יש להקפיד על שני מרכיבים חשובים, בתכנון חדר המטבח:
הראשון, התקנת הכיור ביחס לכיריים – כדאי לוודא כי השניים ממוקמים בסמיכות זה לזה בגובה של 90-92 סנטימטר מעל הרצפה, תוך הקפדה על מרווח של לפחות 90 סנטימטר ביניהם, כך שתיתכן עבודה בצוותא בחלל החדר. מרכיב חיוני נוסף בהנדסת האנוש של החדר הוא מיקום המקרר, אותו יש להציב על יד משטחי העבודה או אי האכילה.
בנוסף, יש למקם את שולחן האוכל בגובה של 75-80 סנטימטר מעל לרצפה, על מנת לאפשר ישיבה נוחה לצידו בכיסאות סטנדרטיים. דלפק ממוצע יש להציב בגובה משטח העבודה - 90-92 סנטימטר מעל לרצפה, על מנת לאפשר ישיבה נוחה לצידו בכיסאות בר נמוכים ואילו דלפק גבוה מהרגיל יש להתקין בגובה 105-110 סנטימטר מעל לרצפה, על מנת לאפשר ישיבה לצידו בכיסאות בר סטנדרטיים.

תגובה 1:

  1. איזה עיצוב יפה למטבח. הוא נראה כל כך מרווח ומודרני.

    השבמחק